Kraina Pokemonów
Shemi od razu wstał z łóżka.Zrobił to , co robi się rano , ubrał się i wyszedł z Centrum Pokemon.Wszedł w zarośla gdzie był Riolu , lecz go tam nie było.
-Eh..ale ze mnie głupek..Mogłem go nie zostawiać.-Szepnął zasmucony Shemi
Po południu , Shemi poszedł do Centrum Pokemon zjeść obiad.Zastał tam Hikaru.Już bez Daiteki'ego.
-Gdzie byłeś?-Powiedział Hikaru i spojrzał an Shemi'ego przeszywającym spojrzeniem.
-Nie ważne.-Szepnął Shemi
Bez słowa Shemi siadł przy stoliku na stołówce.Siostra Joy przyniosła mu obiad.Hikaru siadł naprzeciwko niego.Także zaczął jeść.
-A tak właściwie , to gdzie jest Daiteki?-Spytał Shemi
-Nie wiem.Mówił coś że musi nas na pare dni opuścić.Ale spróbuje nas jeszcze kiedyś odwiedzić.-Odpowiedział Hikaru
-Eh..-Po tych słowach w oczach Shemi'ego pojawił się obraz Riolu.
-Shemi , gadaj co się stało.Natychmiast-Poganiał Hikaru
Shemi na to nie odpowiadał.W końcu szepnął:
-No bo..nie mam już Riolu
-A to dla czego?
-No bo widzisz.Zaprzyjaźnił się z gromadką dzikich Riolu , i już nie wróci do mnie nigdy.
Hikaru nic nie powiedział.Zjadł obiad , zaniósł talerz siostrze Joy i wyszedł.Tak samo zrobił Shemi.Jak zwykle dookoła basenu zbierał się tłum gapiów.Shemi i Hikaru podeszli bliżej , i ujrzeli Sakami'ego walczącego z liderem.Tym razem o odznake.Lider nie miał szans z Sakami'm.Gdy walka się zakończyła , Podszedł do lidera Shemi i powiedział:
-Witaj.Jestem Shemi i chciałbym z tobą zawalczyć.
-Nie dzisiaj!To moja chyba 80 walka w tym tygodniu!Moje pokemony są zmęczone i to bardzo!-Protestował Lider
-Ja to mam na prawdę pecha!-Krzyknął Shemi
Hikaru był natomiast innego zdania.Sądził że ten jego pech zawsze po chwili się odwraca , i przychodzi szczęście.Chłopcy odeszli od basenu i poszli w głąb miasta.Im dalej szli , tym bujniejsze były ulice , lub coraz więcej stoisk.Nagle , chłopcy weszli w ciemną uliczkę.Nigdzie nie było żadnego mieszkańca.Wszystko tam było pozamykane.
-Ale tu..ciemno..-Szepnął Shemi
Chłopcy nagle usłyszeli wrzask.Spojrzeli w górę , i ujrzeli mnóstwo jakiś pokemonów ptaków.Hikaru zaciekawiony zbadał je pokedexem.
Natu , pokemon ptaszek.W brew pozorom jego skrzydełka pozwalają unieść go naprawdę wysoko , chociaż są takie małe.Wszystko wytrąca go z równowagi , więc często się skupia lub medytuje.Często podziwia Xatu , czyli swoje ewolucje , chcąc się jak najszybciej nauczyć ich telekinezy i psycho ataków.
-Złapię go!-Krzyknął Hikaru.Rzucił pokeballem do góry , z którego wyszła Vespiquen.Rzuciła się na jednego z Natu spadając z nim na ziemie.Za całym impetem uderzyli w glebę.Obydwoje byli nie zdolni do Poruszania się itp.
-Leć!Pokeball!-Powiedział Hikaru i rzucił metalową kulką w Natu.Pokeball zaczął pikać , aż w końcu się zatrzasnął.Hikaru nic nie powiedział , tylko schował pokeballa do kieszeni , wziął Vespiquen na ręce i poszedł do Centrum Pokemon wyleczyć swojego pokemona.Shem i podążył za nim ciągle wspominając swojego Riolu..
CDN..
Kasa:1950$
Ekwipunek:4x Pokeball , 1x Pokedex , 1x. Soothe Bell
[i]Te Dwa Pokemony Zawsze Są Przy Mnie.Armaldo Zawsze Chodzi Koło Mnie , A Eevee Siedzi Mi na ramieniu.
Armaldo
Ataki: Metalowy pazur, Krzyżo cios, tunel , łamacz murów , stalowy ogon , trzęsienie ziemi
Eevee
Ataki: Akcja, Szybki atak, Atak piaskiem, gryzienie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mightyena
Ataki: Krąg ciemności , Kula Ciemności , Szczekanie , Akcja , Gryzienie, atak piaskiem, stalowy ogon
Dusclops
Ataki: Cień nocy, Niespodzianka, Promień pomieszania , Kula ciemności
Combusken
Ataki:Dziobanie, Drapanie, Żar, Atak piaskiem , Cięcie
Staraptor
Ataki: Dziobanie, Stalowe skrzydło, powietrzny as, dzielny ptak, Podmuch , Prędkość , nóz lotniczy
Wstążki:
Odznaki: